Gothenburg MTB Race 2022 - SWE Cup #2

Gothenburg MTB Race 2022 - SWE Cup #2

PM

PM - Gothenburg MTB Race 2022

Plats

Tävlingsplatsen är belägen i Skatås motionsområde i Göteborg, 3 km från centrum. Infart sker från Delsjövägen vid Töpelsgatan och vidare upp mot Brudaremossen. Adress: Brudaremossen 20

Parkering
Följ skyltning och parkeringsvakts anvisning.

Tävlingsschema

Lördag 21 Maj: D/H veteraner och D/H sport. Tävlingen startar kl 14:00 med Herrar veteraner. Officiell träning från och med klockan 10:00.
Söndag 22 Maj: Tävlingen startar kl 08:30 med klass P9-10 och P11-12. Träning på banan möjlig innan första start.

OBS! Pga starka önskemål att inte blanda flickor och pojkar i startfållorna innehåller söndagens startschema förändringar gentemot inbjudan!

Nummerlappar och Chip

Chip
Obligatoriskt för alla klasser. Tidtagning sker med transponder. Det är upp till åkaren att ha en både fungerande, registrerad och aktiverad transponder. Risken finns att åkare utan fungerande transponder inte får något resultat. Det kommer finnas chipkontroll på plats.
Chip kan hyras för 150 kr, ej återlämnat hyrchip debiteras med 1000 kr. Behöver du hyra chip anges det vid anmälan i Sportstiming. 

Nummerlappar
Nummerlappar och hyrchip delas ut/hämtas vid kansliet. Öppettider, Lördag 09:00-19:00 och Söndag 07:00-14:00
För UCI-klasserna sker licenskontroll samt nummerlappsutdelning på tävlingsdagen 10:00

Teknisk zon och langning

En dubbelriktad kombinerad langnings- och teknisk zon är arrangerad i omedelbar närhet till tävlingscentrum. Langning är ej tillåten i F/P9-10 och F/P11-12. Cyklist har tillgång till langning två gånger per varv och till teknisk zon tre gånger per varv. Skräpzoner finns markerade i anslutning till tävlingsområdet. Klubbkläder måste användas i teknisk zon & langning. Se banskiss för placering av Teknisk zon och langning samt skräpzon. I Teknisk Zon kan man förvara materiell, och få assistans från servicepersonal. 

UCI Team Manager Meeting

Kommer genomföras kl. 10:00 för tävlingens elit och juniorklasser. Det kommer också gå att vara med på lagledarmötet digital via Google meet.

UCI Team manager meeting - Elite/Junior
Söndag, den 22 maj · 10:00–10:15
Anslutningsinformation för Google Meet
Videosamtalslänk: https://meet.google.com/czv-jube-mqs
Eller ring: ?(SE) +46 8 505 452 95? Pinkod: ?840 436 177?#
Fler telefonnummer: https://tel.meet/czv-jube-mqs?pin=4501134293032

Banor och provkörning

Uppvärmning
Det finns gott om stig och plats en bit bort från tävlingsarenan. Se till att funktionärer och tävlande har utrymme.

Provkörning av banorna
Banorna kommer vara uppmärkta från och med lördag den 21 Maj. Tävlingsbanan stängd för träning när den nyttjas för tävlande klasser och är enbart tillgänglig för träning före och efter tävlingsdagen. Ingen träning på banan mitt på dagen på söndag – ändring gentemot inbjudan. 

Banbeskrivning
Banskiss som även beskriver teknisk zon och langning finns på länken https://gothenburgmtbrace.com/banan/. Banorna går i klassisk Göteborgsterräng, det innebär att du som gillar tekniska stigar med en hel del rötter och stenar inte kommer bli besviken. Banan innehåller alternativa A/B spår på två ställen där A-spår är dropp. Alla varven går i kuperad terräng med kortare och längre klättringar och snabba utförskörningar. Vi förbehåller oss rätten att stänga av A spår i enskilda klasser respektive första varvet eller av annat säkerhetsskäl.

Prisutdelning

Prisutdelningen sker så snart som möjligt efter att de fem första åkarna gått imål efter varje klass. Prisutdelningen annonseras i högtalarna på plats. 
Junior & Elit-klassen premieras med prischeckar enligt UCIs regler.  

I motionsklasserna kommer det att delas ut lottade priser.  

Toaletter/Dusch

Toaletter och duschar finns vid tävlingscentrum. Dusch erbjuds endast de som beställt teamplats och/eller bor på den iordningställda campingen

Mat/Servering

På tävlingsplatsen kan godis, dricka hamburgare, korv och smörgåsar köpas i tävlingscaféet.

Sjukvård

Vid allvarligare olyckor ring 112.
Första hjälpen personal kommer att finnas på plats vid tävlingen. 

Kontakter

Arrangör: Daniel Dandenell, daniel.lagersten@gmail.com, 076-0522277
Tävlingsledare: Viktor Recina, viktor.recina@hotmail.com, 0705-371687

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET PM godkänd av:
Chefskommissarie Mikael Nystrand, foxenlvg@gmail.com