Musettecross Cup

2022 års upplaga av Musettecross Cup innehåller 4 tävlingar på 4 olika banor. För kärleken till cyclocross, och lera.

Till anmälan!
  • Lopp 1 | Kristianstad – 16 oktober
  • Lopp 2 | Malmö – 30 oktober
  • Lopp 3 | Lund – 13 november
  • Lopp 4 | Ring Knutstorp – 27 november

Pris & anmälan
900:-, anmälan gäller hela cupen, ungdomar upp till 16år betalar 400kr. Efteranmälan i mån av plats. Tidtagning sker på alla starter. Vi använder oss av Sportstiming som tidtagningssystem. Chip kan köpas för 100:-. Maximalt 60 startplatser i Start 1 och 60 startplatser i start 2.

Anmälan öppnar 14 september 20.00, på sportstiming.se

Loppen är sanktionerade av Svenska Cykelförbundet genom X-Cup CK.

Startklasser
Start 1 – Rally
Rally är klassen för dig som inte känner dig redo för race-klassen men likväl vill tävla. I Rally är det fritt fram för både CX och MTB. Starttid 10.00, tävlingstid 50 min. 60 startplatser.

Start 2 – Race
Race är klassen för dig som vill ha full racing. Endast för CX-cykel. Starttid 11.30, tävlingstid 50 min. 60 startplatser.

Damer som vill ha full racing startar i eget startled, i start 1 – Rally. Startledet släpps 2 minuter före övriga startande i Rally. Endast för CX-cykel, vilket för oss innebär bockstyre och max 33mm däckbredd.

Frågor och funderingar?
Tveka inte att ringa oss på 0735290590 eller maila på mail@musette.se om du undrar över något.

Chip
Vi använder oss av enkla platta passiva chip som fästes på skon, dvs inte de betydligt dyrare aktiva MyLaps chip som används av många andra tävlingar i Sverige och Danmark. Chipen måste placeras horisontellt på skon för att garantera att läsningarna blir korrekta. Lägg alltså INTE chipet i skon eller fäst det på cykeln, för då riskerar du att det både kan gå sönder och att läsningar inte blir av, dvs du får ingen eller felaktig felaktig tid.

100 kr kostar chip om man inte har har det sedan tidigare. Chip till nya deltagare kommer att finnas på plats för uthämtning. Har man INTE beställt och betalat chipet när man anmälde sig får man hämta ut det mot betalning på plats. Vi kommer ej att låna ut chip om man glömt, utan då får man köpa nytt på plats och betala med Swish eller kontant.

Och som det står under anmälan så är det INTE tillåtet överlåta startplats/chip utan skriftligt godkännande, och då endast för resten av säsongen. Tillfälliga byten tillåtes alltså inte och en överträdelse kan resultera i uteslutning.