Järvsö Enduro SM & Swecup 2021

Järvsö Enduro SM & Swecup 2021

Banor och träning

BANINFORMATION
Information om träning

Träningstid äger rum mellan 12:00-19:30 på torsdag 15 juli. Det finns möjlighet att lösa liftkort mellan 16:00-19:00 då liften är öppen endast för tävlande. Observera att de banor som går i Järvsö Bikepark (SS3, SS4 och SS5) är öppna för allmänheten fram till 16:00. Vi rekommenderar att träna SS1 och SS2 fram till 16:00 då JBP fortfarande är öppen för allmänheten och träna SS3, SS4 och SS5 mellan 16:00-19:30. Läs också nedanstående information om respektive led innan du ger dig ut och tränar eftersom vissa linjer inte är möjliga att träna när JBP är öppen för allmänheten. Vid målgång i Järvsö Nord efter SS1 och SS2 är det snabbast och lättast att rulla ner Rödmyravägen och Bergvägen till Järvsö Nord (JBP) och ta sexstolsliften därifrån upp på toppen. Klasserna F13-14, P13-14 och kort motion kör SS1, SS2 och SS3.

Transportsträckor
Starten går från Järvsö Nord och tävlande släpps iväg klassvis med 30 sekunders mellanrum. För starttider se PM. Första transportsträckan till SS1, SS2 och SS3 går uppför en serpentinväg på asfalt. Tyvärr har de idag stängt av övre delen av den nybyggda serpentinvägen så alla måste istället transportera sig rakt uppför slalombacken upp på toppen. Det blir sannolikt att gå upp med cykeln uppför den branta backen, för de allra flesta. När man når toppen Järvsö Nord (där sexstolsliften kommer upp) rullar man ner Monica tills man kommer ut på grusvägen. Där följer man skyltarna uppför grusvägen till höger till SS1 och SS2. Var försiktig när du korsar SS2 för att nå starten på SS1. SS3 startar från toppen på Järvsö Nord. Transportsträckorna till SS1, SS2 och SS3 tar ca 30 minuter i makligt tempo.Transportsträckan från JBP till SS4 går runt Järvsö Zoo på de nya XC-lederna. Denna transportsträcka tar ca 40 minuter och kan trampas hela vägen. Transportsträckan till SS5 är sexstolsliften upp till toppen. Målgången för SS5 är i JBP.


Specialsträcka 1 (SS1)
SS1 är en helt ny led i skogen på Järvsö Nord. Den är uppkörd med MC men kommer att åkas upp mer under träningsdagen. SS1 är endast öppen för tävlande. Klicka för kartbild på SS1.

Specialsträcka 2 (SS2)
SS2 är också en helt ny led som startar på Gröna Granna vid Järvsö Sydtop (vid tvåstolsliften) och går sen ut i skogen parallellt med SS1 och är även den endast öppen för tävlande.. Den är också uppkörd med MC men kommer att åkas upp mer under träningsdagen. Klicka för kartbild på SS2.

Specialsträcka 3 (SS3)
SS3 startar på toppen av Järvsö Nord där sexstolsliften kommer upp. Det är en kombination av leder i Järvsö Bike Park bestående av Pop Opp i Topp, över grusvägen vid kåtan in i Lat och Lycklig, ner på grusvägen och in i Barbro innan du svänger ner i Itzy Bitzy, och avslutas med Tuff Brud och in i mål. Klicka för kartbild på SS3.

Specialsträcka 4 (SS4)
SS4 startar på toppen av Järvsö Syd där tvåstolsliften kommer upp. Den övre delen är en helt ny led (Pang, pang, pang) som öppnar efter att SM är avslutat. Därefter går man över grusvägen in på Manolito fram till L-bron där man istället för att åka över bron korsar Barbro vidare in i Tuff Brud. Sen ut från Tuff Brud in i Barbro över pisten, ner i Teenie Weenie och avslutar med Splorr. I sista backen innan målgång kör man igenom några serpentiner in i mål. Klicka för kartbild på SS4. OBSERVERA ATT DET UNDER TRÄNINGSDAGEN INTE KOMMER ATT VARA MÖJLIGT ATT TRÄNA ÖVERGÅNGEN ÖVER BARBRO FÖRRÄN EFTER KL 16:00.

Specialsträcka 5 (SS5)
SS5 startar på toppen av Järvsö Nord vid sexstolsliften och följer i stort sett Kristin hela vägen ner och avslutas direkt efter sista hoppet. Observera att några kurvor skiljer sig från originalleden. Klicka för kartbild på SS5.