Ulricehamn Enduro Swecup 2021

PM

PM SWE Cup Enduro Ulricehamn Version 1.0
Via detta PM publicerar vi viktig information inför årets SWE Cup Ulricehamn i Enduro den 29aug. Vi förutsätter att alla noggrant har läst igenom den redan publicerade Inbjudan på denna websida. I tillägg är det varje deltagares skyldighet att känna till tävlingsreglerna för Mountainbike i allmänhet och Enduro i synnerhet (SCF Tävlingsregler  - Tr 1, Tr 4, och Tr 12).
UTHÄMTNING AV NUMMERSKYLTAR OCH CHIP
Nummerskyltar och chip hämtas ut på:

- 157XCC (sanatoriebacken 8A) på Lassalyckan fredag kl 14:00-18:00, lördag kl 14:00-18:00
- Vid tävlingscentrum söndag kl 08:00-09:00.  
När du hämtar ut din nummerskylt erhåller du även två chip som skall fästas med medföljande kardborreband runt varje handled innan starten. Båda chipen aktiveras och kontrolleras vid start. Det ena chipet är ett reservchip om något problem skulle uppstå med ett chip. Vid utlämning av chip och nummerskylt skall alla deltagare underteckna ett papper där de accepterar att all åkning sker på egen risk samt att man tillåter att fotograferas och filmas samt att detta material kan publiceras. Observera att för deltagare under 18 år måste vi ha målsman eller annan ansvarig vuxens underskrift på plats. Medtag ID.
Chipen lämnas i sekretariatet efter målgång. De som ej fullföljer tävlingen måste ta sig till sekretariatet och lämna sina chip. För förlorat eller kraschat chip debiteras 725 kr.  
TÄVLINGSSTRÄCKOR
Tävlingssträckorna offentliggörs fredag den 27aug kl 20:00 på www.swemtbgravity.se. Tävlingsbanorna består av sju specialsträckor (SS), P/F 13-14 samt Motion Kort kör fyra specialsträckor (SS). Tävlingsbanan bandas med SWE Cups band inom vilka man måste hålla sig mellan eller portar med SWE Cup band på vardera sida av banan genom vilka man måste passera. I tillägg är banan skyltad med riktningsskyltar och varningsskyltar vid större svårigheter. 

TRÄNINGSDAGEN
Specialsträckorna är öppna för träning och inspektion mellan kl 10:00 till 16:00 på lördag 28aug. Det finns ingen lift, så man får cykla upp. Biltransport eller tolkning upp till sträckorna är otillåtet både på träning och tävling.

Träningen är ej obligatorisk och sker på egen risk. Träna inte i tävlingsfart.  Det finns inga arrangörer på plats ute i på sträckorna. Visa hänsyn och agera vänligt mot alla cyklister, såväl nybörjare som tävlingsåkare, så att vi är välkomna tillbaka nästa år igen. Det är ej tillåtet att gå eller cykla tävlingssträckorna mot körriktning varken på träning eller tävling. En av sträckorna kommer att korsa en allmän väg, den kommer inte vara avstängd under lördagen. Det kommer inte vara någon funktionär på plats, så det är viktigt att man tar det lugnt över vägen.
Transporten upp till toppen går på en allmän väg, den kommer inte vara avstängd på lördagen, ta det lugnt och visa hänsyn till bilister och andra på vägen.
SKYDDSUTRUSTNING
Fullface hjälm, ryggskydd och knäskydd krävs på tävlingsdagen. En hjälm med avtagbart käkparti är tillåten med käkpartiet monterat. Hjälmen ska även bäras fastspänd på huvudet på transporterna när man sitter på cykeln. Går man med cykeln är det tillåtet att ta av hjälmen.

CYKEL
Endast en cykelram, ett hjulpar, en gaffel och en dämpare får användas under tävlingen. Om någon av ovan nämnda delar går sönder och måste bytas ska den tävlande rapportera till tävlingsledningen. Om det inte rapporteras stryks den tävlande ur resultatlistan. El-cyklar är inte tillåtna, vare sig på tävling eller träning.
TIDTAGNING OCH RESULTAT
Officiella tider, sträcktider och resultat kommer löpande upp på "www.swemtbgravity.se" efterhand som de tävlande går i mål på respektive specialsträcka. Det innebär att både deltagare och publik kan följa ställningen efter varje delsträcka. Tänk på att många åkare inte vill veta ställningen under tävlingen så håll resultatet för dig själv.

Alla resultatlistor publiceras vid sekretariatet i målområdet efter sista målgång. Vilket beräknas till ca kl 14:30. Därefter kan eventuella protester inlämnas inom 15 minuter. Efter att eventuella protester har behandlats kungörs resultaten och en prisutdelning följer direkt efter ca kl 15:00. I motionsklasserna presenteras inga sorterade resultatlistor utan respektive åkare kan se sin egen tid och eventuellt jämföra med andra åkare. 
PRISCERMONI
Prisutdelning följer direkt efter att det officiella resultatet har kungjorts och beräknas           ca kl 15:00. I klasserna damer elit och herrar elit delas prispengar ut bestående av 1500 kr till vinnaren, 1000 kr till tvåan och 500 kr till trean. I övriga klasser kommer det att delas ut produktpriser till ettan, tvåan och trean.

I motionsklasserna delas det ut lottade priser (om vi får ihop priser).
Närvaro vid prisutdelning är obligatoriskt för alla som hamnar på prispallen.
TEKNISK ZON
Under tävling är inga åkare tillåtna att ta hjälp av utomstående med langning av mat och dryck, lagning av punktering eller annan teknisk support på annat ställe än vid den tekniska zonen.

ÅKARMÖTE
Ett obligatoriskt åkarmöte hålls för samtliga tävlande på tävlingsdagen 09:00 i startområdet. Tävlingsschema
Fredag:
14:00-18:00   Nummerskylt och chip utlämning på 157XCC
20:00             Banor offentliggörs
Lördag:
10:00-16:00   Träning på banorna
14:00-18:00   Nummerskylt och chip utlämning på 157XCC
Söndag:
08:00-09:00   Nummerskylt och chip utlämning vid start och målområde
09:00             Åkarmöte
09:30             Första start
Ca 15:00        Prisutdelning
STARTTIDER OCH BERÄKNAD TIDSÅTGÅNG
Eftersom anmälningstiden ännu inte gått ut när detta PM skrivs, så är nedanstående starttider preliminära och alla tävlande skall infinna sig vid start senast 15 minuter innan den beräknade starttiden. Starten sker individuellt i nummerordning från start och målområde med 30 sekunder mellan varje tävlande. I tävlingsklass herr startar de 20 högst rankade åkarna i omvänd rankingsordning.

Förväntad åktid 2h-3h för långa klasserna och 1h-2h för korta klasserna.
Klass                                                Starttid vid start och målområde
P13-14 (fyra sträckor)                    9:30 - 9:45  (29st)
F13-14 (fyra sträckor)                    9:45 -  (1st)
Motion kort (fyra sträckor)           9:45 – 9:55  (18st)
P15-16                                             9:55 – 10:15  (36st)
Master Herr (+35)                          10:20 – 10:35  (20st)
Master Herr (+50)                          10:35 – (2st)
Motion Lång                                   10:35 – 10:50 (24st)
Master Dam +35                            10:50 – (0st)
F15-16                                              10:50 – (0st)
U21 Dam                                         11:00 – 11:02  (3st)
Tävling Dam                                    11:02 – 11:05  (6st)
U21 Herr                                          11:15 – 11:30  (27st)
Tävling Herr                                     11:40 – 12:00  (32st)
Avbrutet lopp
Om man bryter tävlingen ska man meddela tävlingsledaren snarast. Sedan tar man sig till sekretariatet och lämnar tillbaka chippen. Viktigt är att man inte kör nåra tävlingsbanor ner från berget.

FÖRSÄKRING
Cyklister i tävlingsklasserna med årslicens är försäkrade via Svenska Cykelförbundets licensförsäkring.

Cyklister i motionsklasserna är försäkrade under dagen för motionsloppet via Svenska Cykelförbundets motionsförsäkring.
SJUKVÅRD
Vid skada under tävling i banan ring tävlingens sjukvårdare: Victor 073-045 20 49

Detta mobilnummer går till sjukvårdsgruppen som är lokaliserad vid start och målområde. För att sjukvårdarna skall veta din position, ange vilken specialsträcka som du befinner dig på. Efter varje specialsträcka finns det funktionärer med sjukvårdsmaterial för enklare omplåstring.
Om en allvarligare skada inträffar där sjukvårdsgruppen måste ingripa, pausas tävlingen medan den skadade omhändertas och sjukvårdarna är tillgängliga för att ta hand om andra om eventuellt skadas.
JURY
Juryn har möjlighet att dela ut straff för förseelser som inte återfinns i reglementet, men som bryter mot sunt miljötänk, arrangören eller osportsligt uppträdande.

Protester och klagomål mot tävlingen, resultat eller uppförande hos andra tävlande ska presenteras till Tävlingsledaren eller Chefskommissarien både muntligen på plats och i skriftlig form per mail, inom 15 minuter efter att resultaten publicerats. Varje protest debiteras med 500 kr.
· Tävlingsledare: Geir Inge Folkestad +46 703815118, gimulti@gmail.com 
· Chefskommissarie:  Kari Pakkanen, 073-180 32 28
· Kommissarie:
JURYKOMMUNIKÉ
Ändringar av regler, bansträckning, tidsschema, detaljer för banmarkering, teknisk assistans, vätskekontroller etc. kommer att kommuniceras via fliken "Jurykommunike" på eventets anmälningssida. Alla tävlande ansvarar själv för att läsa information på hemsidan innan och att inte ha läst är ingen ursäkt för regelbrott.

Mat/servering
Det kommer vara försäljning av hamburgare och fika vid start och målområde.
Det kommer även vara försäljning under lördagen.
PARKERING
All parkering sker på anvisad plats.

Cykeltvätt/vatten
Cykeltvätt kommer finnas på området, samt möjlighet att fylla på vattenflaskor.

FOTOGRAFERING
Tävlingen dokumenteras med video och foto både på träning och tävling. I och med din anmälan till tävlingen har du godkänt din medverkan om du inte samtidigt skriftligen meddelat annat. Materialet kommer främst användas på swemtbgravity:s kanaler i marknadsföringssyfte och som ett minne för deltagarna. Tagga gärna egna bilder med: @swemtbgravity

Återbetalning av startavgift
Mot framvisande av läkarintyg återbetalas startavgift fram till och med onsdag 25 augusti. En administrativ avgift om 100 kr dras av.
PANDEMI
Följ rådande restriktioner - håll avstånd, använd handsprit och var rädda om varandra! 

Varmt välkomna till Ulricehamn. Vi önskar er lycka till!
PM godkänd av chefskommissarie Kari Pakkanen.