Startavgifter och licenser
Startavgiften återbetalas ej men kan överföras till annan startande mot en administrativ avgift på 100 kr. Alla tävlande måste ha licens. Licens ordnas genom SCF.
Licens kommer att kontrolleras vid uthämtning av nummerlapp. 

Pro stage
För första gången kommer vi detta år att ha en pro stage. Pro stage genomförs på lördagen av klasserna U21 och tävlingsklasser. Tiden räknas in i totala tävlingstiden.

Tidtagning
Tidtagningssystem: SPORTident AIR+ system från Neptron och resultatredovisning från Sportstiming.
Varje tävlande ska ha två chip, det andra chipet är en backup utifall förlust eller skada på chip. Chippen fixeras på respektive handled med hjälp av de medföljande resårbanden på tävlingsdagen.
Chippen inlämnas i sekretariatet efter målgång. De som ej fullföljer tävlingen måste ta sig till sekretariatet och lämna sina chip.
För förlorat eller kraschat chip debiteras 725 kr.

Resultat
Officiella tider, sträcktider och resultat kommer att publiceras.

Prisutdelning
Prisutdelning på plats när de sista tävlande gått i mål preliminärt 17:00.
Samtliga tävlingsklasser inklusive ungdomsklasserna kommer att få priser, I motionsklasserna kommer det att delas ut lottade priser.

Uthämtning av nummerlapp och chip
Nummerlapp och tidtagningschip kan hämtas ut på MTB Store efter klockan 14 fredagen den 21 april, eller på plats i tävlingscentrum lördagen den 22 april klockan 10 - 13.

Tävlingsregler, Skyddsutrustning, Cykel
Fullface hjälm, ryggskydd och knäskydd krävs på tävlingsdagen. En hjälm med avtagbart käkparti är tillåten med käkpartiet monterat. Hjälmen ska även bäras fastspänd på huvudet på transporterna när man sitter på cykeln. Alla kontrolleras innan start. Åkare som inte har korrekt utrustning får inte starta. Kamera är endast tillåtet på hjälmen och endast uppe på hjälmen, kamera monterad med så kallad chin-mount är icke tillåten.

De tävlande förväntas ha läst och förstått SCF tävlingsreglemente för Enduro samt följa reglerna under tävling och träning. Sen gäller ”the spirit of Enduro’’ dvs man följer stigen och genar INTE. I samma anda tar både den som blir ikappkörd och den som kommer ikapp hänsyn till varandra genom att den som blir ikappkörd släpper förbi snyggt och den som kommer ikapp gör sig hörd och tar sig förbi utan onödigt hets. Vi rekommenderar att de tävlande tar sig tid att läser sig in i EWS Race Book and Rule Book.
Tillsammans med nummerlappen kommer man att få dekaler att klistra på hjul, ram, gaffel, dämpare och sving. Dessa dekaler måste sitta kvar hela tävlingen.


Jury
Juryn har möjlighet att dela ut straff för förseelser som inte återfinns i reglementet men som bryter mot sunt miljötänk, arrangören eller osportsligt uppträdande.

Protest ska inlämnas skriftligen och var juryordföranden tillhanda inom följande tidsgränser:  
a) Protest mot tävlandes rätt att delta i tävlingen ska vara inlämnad före tävlingens början.
b) Protest mot händelse som inträffat under tävlingens ska vara inlämnad senast 15 minuter efter berörd tävlandes målgång.
c) Protest angående placering ska vara inlämnad senast 15 minuter efter att resultatlistan offentliggjorts.
En protest ska åtföljas av protestavgift (500 kr). Avgiften, som fastställs av SCF, återbetalas om protesten godkänns. Om protesten avslås betalas avgiften in till SCF av chefskommissarien.

Tävlingsledare: Matts Nordman 070 308 0208, backup Johan Nicander 070 180 1352
Chefskommissarie: Daniel Öhman 070 204 0393

Tävlingssträckor (Släpps 21/4 kl 20:00)
Det kommer att vara mellan 6 och 10 tävlingssträckor i Lackarebäcks terrängen beroende på bana.
Tävlingsbanan är markerad med pilar och band.
Karta med tävlings och transportsträckor kommer att finnas på trailforks.

Träning
Träningen är ej obligatorisk och sker på egen risk. Kör ej i tävlingsfart! Det finns inga arrangörer på plats ute i på sträckorna. Tänk på ett det finns andra brukare av stigarna. Ta hänsyn och agera så fördelaktigt att vi är välkomna tillbaka nästa år igen.
Under träningsdagarna är banorna öppna för andra cyklister. Det är ej tillåtet att gå eller cykla tävlingssträckorna mot körriktning varken på träningen eller tävling.

Lift
Lift finns ej. Biltransport eller tolkning upp till sträckorna är otillåtet både på träning och tävling.

Tävlingsschema
20-21 April är tävlingsområdet stängt för slutpreparering.
Fredag 21 April banorna offentliggörs kl 20:00.
Lördag 22 April träning hela dagen. Pro stage körs cirka 15.00.
Söndag 23 April Tävling

Förarmöte
Eventuell ändringar av regler, bansträckning, tidsschema, detaljer för banmarkering, teknisk assistans, vätskekontroller etc. kommer att kommuniceras på eventets anmälningssida. Förarmötet preliminärt 08:50. Alla tävlande ansvarar själv för att läsa information på hemsidan innan och att inte delta vid förarmötet eller inte ha läst är ingen ursäkt för regelbrott.

Praktisk info

Vätskekontroller
Vätskekontroller kommer att finnas runt banan.

Toaletter/dusch
Toaletter finns vid tävlingscentrum. Inga  duschmöjligheter.

Mat/servering
Finns vid TC

Parkering
Avgiftsbelagd parkering vid ÖISgården. Ingen parkering vid tävlingscentrum.

Hotell och boende

Scandic Mölndal. Boka på hemsidan scandichotels.com och använd koden PRO15SE. 15% rabatt på standardpriser på rum.

Quality Hotel the Weaver. Boka på hemsidan nordicchoicehotels.se och använd koden EVENT15. 15% rabatt på standardpriser på rum.

I bägge ovan nämnda fall får man ha en cykel per rum.

Andra ställen att cykla
Göteborgs stigcyklister har fina tips på sin hemsida.

Foto och video
Tävlingen kan komma att dokumenteras med Video och Foto både på träning och tävling. I och med din anmälan till tävlingen har du godkänt din medverkan om du inte samtidigt skriftligen meddelat annat. Materialet kommer främst användas på swemtbgravity:s samt arrangerade förenings kanaler i marknadsföringssyfte och som ett minne för deltagarna.
Tagga gärna bilder med: @goteborgsstigcyklister, @swecycling_gravity.

Försäkring
Cyklister i tävlingsklasserna är försäkrade via Svenska Cykelförbundets licensförsäkring.
Cyklister i motionsklasserna är försäkrade via Svenska Cykelförbundets licensförsäkring.

Första hjälpen
Första förband och hjärtstartare finns på TC, första förbane vid målplatsen på varje sträcka.
Första hjälpen personal kommer att finnas på plats vid tävlingen.

Sjukvård
Vid allvarligare olyckor ring 112.

Hantering av personuppgifter

I och med anmälan till loppet så godkänner du att personuppgifter så som kontaktuppgifter till föreningen, din mailadress och telefonnummer behandlas och lagras av förbundet för din sport. Vi behandlar dessa kontaktuppgifter för att kunna skicka ut information till loppet som ni anmäler er till. Du godkänner också att anmälda idrottsutövares personuppgifter hanteras (namn, personnummer) och att namn kan komma att publiceras i anmälnings, resultat- och rankinglistor. Du godkänner även att uppgifterna kan användas i marknadsföringssyfte av kommande tävlingar i upp till två år efter anmälan.

Ändamål med behandling av personuppgifter i samband med tävlingsanmälan:

  • Loppadministration
  • Förbunds- och föreningsadministration
  • Avgiftshantering
  • Licensadministration (för de förbund som administrerar detta i IndTA)
  • Eventuell resultathantering

Lagringstiden av personuppgifter varierar utifrån vad uppgifterna behövs till. Utgångspunkten är att uppgifter inte ska sparas längre än vad som behövs för aktuellt ändamål.